Konkurs za prijem novih članova

Tim „Tenfore Drumska Strela“ raspisuje konkurs za nove članove za svoju jubilarnu desetu sezonu.

Formula student tim Univerziteta u Beogradu predstavlja inovativni projekat na kome rade studenti sa čak 9 različitih fakulteta, koji su prethodnoj sezoni imali priliku da se susretnu sa praktičnom primenom znanja stečenog tokom školovanja. Zahvaljujući dobroj tehničkoj opremljenosti samog tima, studenti će biti u prilici da nauče korišćenje različitih tehnologija, alata i veština koje će im pomoći u budućoj profesionalnoj karijeri. Zahvaljujući brojnim edukacijama o programima koji se koriste za projektovanje i modeliranje formule, studenti će moći da steknu nova znanja ali i da nadograde postojeća.

Nov bolid, a i sami studenti se svake sezone takmiče na međunarodnim Formula Student takmičenjima, koji se održavaju u Holandiji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama Evrope u konkurenciji sa više od 600 univerziteta iz celog sveta.

Dosadašnjih osam vozila i 19 takmičenja govore mnogo o posvećenosti, ambicioznosti i upornosti da jedan ovakav projekat i dalje svake sezone napreduje i postiže još bolje rezultate.

Najviše studenata se, kao i svake godine, očekuje sa Mašinskog fakulteta, ali i sa Elektrotehničkog fakulteta koji će imati bitnu ulogu u stvaranju narednog vozila u sezoni 2020. U projektu takođe učestvuju i studenti Ekonomskog fakulteta, FON-a, Pravnog, Arhitekture koji će u pod timu za Marketing i sponzorstva imati prilike da nauče veštine pisanja biznis plana, javnog govorništva i komunikacija. Studenti sa Matematičkog, Vojne Akademije, takođe studenti sa TMF-a će učiti o 3D modelovanju i primenjivati svoje znanje na najnovijoj tehnologiji. Uslov za prijem u tim je upisana minimum treća godina fakulteta, odnosno druga, za junior članstvo.

Konkurs je otvoren do 13. oktobra, a više informacija možete naći na našoj web stranici www.stt.org.rs/konkurs.