ZATO STRELA

Drumska Strela je prvi srpski Formula Student tim.

Formula Student je najprestižnije svetsko inženjersko takmičenje studenata. U njemu učestvuje preko 600 univerzitetskih timova iz celog sveta . Studenti svake godine kroz projektovanje, izradu i testiranje trkačkog vozila stiču potrebno znanje i iskustvo za buduću profesionalnu karijeru. Drumska Strela je tim koji već deset godina okuplja genijalne mlade ljude u okviru jednog od najvećih studentskih projekata Univerziteta u Beogradu.

Strela ti daje mogućnost da napreduješ, naučiš mnogo novih stvari, usavršiš znanja sa fakulteta i stekneš dragoceno iskustvo.

Strela ti pruža priliku da putuješ, takmičiš se na stazama Formule 1 i razmenjuješ znanja sa studentima širom sveta.

Strela te usmerava tako da kroz rad na projektu dobiješ priliku da započneš karijeru u nekoj od najvećih domaćih i stranih kompanija.

KONKURS

Drumska Strela je u potrazi za novim članovima tima!

Nije bitno sa kog fakulteta dolaziš, ako imaš kreativne ideje i voliš da ih sprovodiš u delo, mi smo spremni da razgovaramo sa tobom. Dovoljan je entuzijazam i spremnost za timski rad u okruženju ljudi iz različitih oblasti. Svi zajedno ćemo ove sezone napraviti dva trkačka vozila.

NE BRINI! Šta god da bude tvoj zadatak znaj da se ne očekuje da unapred znaš kako da ga uradiš. To praktično nije ni moguće. Baš iz ovog razloga ne treba da te uplaše oblasti koje su navedene u opisima podtimova. U prvoj sezoni radićeš sa članom tima koji već dobro poznaje postavljeni zadatak. Naučićemo te svemu što znamo o tome, pokazaćemo ti kako je to do sada rađeno, održaćemo ti potrebne edukacije i raditi sa tobom na tim zadacima.

Ove sezone radimo na dva projekta :

  • Formula sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem (C Projekat)
  • Formula sa Elektro-pogonom (E projekat).
Konkurs je otvoren od 14. do 21. oktobra 2020. godine.

MARKETING I SPONZORSTVA

Želiš da upoznaš marketing jednog od najvećih studentskih projekata u Srbiji? Misliš da možeš da pomogneš da celom svetu, na pravi način, kažemo ko smo i šta radimo? Dođi da radiš i učiš sa nama! Biznis plan je jedna od disciplina na takmičenjima, radimo i to.

C Projekat

E Projekat

ŠASIJA I OSLANJANJE

Želiš da se baviš projektovanjem i analizom šasije, sistema oslanjanja, upravljanja ili kočenja; da koristiš moderne CAD softverske pakete i učestvuješ u proizvodnji i izradi vozila . Naučićes i kako da osmisliš najbolje kinematske i dinamičke karakteristike vozila, najbolju ergonomiju vozila. Videćeš u praksi sve ono o čemu si do sada učio! Pridruži nam se, kako bismo zajedno testirali vozilo na stazi!

AERODINAMIKA I KOMPOZITI

Da li želiš da unaprediš trenutna i stekneš nova znanja iz areodnamike i kompozitnih materijala? Kroz rad sa članovima podtima za aerodinamiku i kompozite ćeš moći da upoznaš aerodinamiku i projektuješ aeropaket našeg trkačkog vozila. Radićeš u programima za projketovanje, strukturalnu i CFD analizu poput Catia-e, Ansys-a, Soldiworks-a. Iskustvom proizvodnje areopaketa i njegovim testiranjem u realnim uslovima pripremićeš se za dalju profesionalnu karijeru u ovim oblastima. Tokom procesa izrade aeropaketa upoznaćeš se takođe i sa tehnologijom 3D štampe.

POGON

Ako hoćeš da se baviš simulacijama radnih procesa motora SUS, CFD analizama, optimizacijom kontrole proklizavanja i postavke diferencijala, POGON je pravi podtim za tebe! Izrađivaćemo usis, izduv, baratati mapama motora. Slušaćemo zvuk motora na stazi.

ELEKTRONIKA

Ako želiš da se baviš radom na simulatoru vožnje, projektovanjem i testiranjem PCB pločica ili pisanjem softvera za telemetriju, ovo je sigurno pravi podtim za tebe! Sa nama ćeš naučiti na koji način se mogu pratiti podaci iz formule u realnom vremenu.

ŠASIJA I OSLANJANJE

Ako imaš veliko interesovanje za automobile i njihove mehaničke sisteme, a želiš da drastično proširiš svoje znanje o njima, kako teorijsko tako i praktično, podtim za Šasiju i oslanjanje je najbolji izbor. U sklopu ovog podtima, imaćeš priliku da radiš na projektovanju sistema oslanjanja, upravljanja i kočenja, samoj šasiji vozila, ergonomiji, prenosniku snage, i naravno, na izradi i testiranju svih ovih sistema.

AERODINAMIKA I KOMPOZITI

Da li želiš da unaprediš trenutna i stekneš nova znanja iz areodnamike i kompozitnih materijala? Kroz rad sa članovima podtima za aerodinamiku i kompozite ćeš moći da upoznaš aerodinamiku i projektuješ aeropaket našeg trkačkog vozila. Radićeš u programima za projketovanje, strukturalnu i CFD analizu poput Catia-e, Ansys-a, Soldiworks-a. Iskustvom proizvodnje areopaketa i njegovim testiranjem u realnim uslovima pripremićeš se za dalju profesionalnu karijeru u ovim oblastima. Tokom procesa izrade aeropaketa ćeš se upoznati i sa tehnologijom 3D štampe, takođe.

POGON I ELEKTRONIKA

Intresuje te razvoj najaktuelnije teme današnjice o električnim vozilima? Zanima te inženjerstvo u oblasti High Voltage sistema i litijumskih ćelija? Možda gajiš interesovanja u oblasti Torque Vectoring algoritama upravljanja? Tražimo ljude koji žele da pretvore svoje ideje u inovativne tehnologije i rešenja.

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2021

PRIJAVI SEUkoliko nisi u mogućnosti da dostaviš slike indeksa, to ćeš učiniti naknadno.
Ukoliko dođe do problema sa formom za prijavu, molim te da potrebne podatke pošalješ na konkurs2021@stt.org.rs. Hvala :)