Друмска Стрела у доба корона вируса

У тами догађаја који су задесили нашу земљу и цео свет, а који су настали услед пандемије узроковане коронавирусом цовид-19, са жаљењем вас обавештавамо да су такмичења на којима је тим Друмске Стреле требало да учествује, отказана.

Већина Формула Студент такмичења широм Европе су отказана. Међу њима су и такмичење у Немачкој које је требало бити одржано од 17. до 23. августа, као и Формула Студент Еаст такмичење у Мађарској, предвиђено за 4-9. август. Још увек се разматра могућност одржавања онлајн такмичења у статичким дисциплинама.

“Надамо се да ће ситуација са пандемијом нестати до августа, али припреме које се одржавају сад, током кризе, морају бити стопиране, а сваки студент треба да се фокусира на своје и здравље својих пријатеља и породице. Чак и ако сте у могућности да приступите вашим радионицама, препоручујемо вам да не радите то. Израда Формула Студент возила захтева пуно жртвовања, али тренутно ваше време и труд треба уложити у заштиту себе и људи око вас. Брините о себи и другима. Останите код куће, останите безбедни.”, поручује одбор за организацију такмичења Формула Студент Еаст у Мађарској.

Факултети су затворени, а сви састанци се одвијају на онлajн платформама којима чланови приступају из топлине својих домова, придржавајући се препорука и мера Владе Републике Србије.

Цео тим се веома радује наставку рада на изради оба возила по окончању настале ситуације. Велика нам је жеља да прикажемо возила на којима активно радимо целе сезоне и надамо се да ћемо на крају то и успети. До тада, желимо свима да останете безбедни и да се придржавате савета стручњака.