Нова формула на новим стазама у 2019!

Изузетно смо поносни што можемо да објавимо да се тим Тенфоре Друмска Стрела ове године успешно квалификовао на чак три такмичења – FS East у Мађарској, као и на такмичења која се одржавају у Италији и Холандији.

Такмичење Formula Student Netherlands је прво у сезони, на ком ће наш тим дебитовати у популарној Катедрали мотоспорта – чувеној стази у Асену. Ова стаза изграђена још давне 1955. сваке године дочекује најбоље мотоциклисте света на тркама Мото ГП, Мото 2, Мото 3, као и Светском супербајк шампионату, а овај пут ће се и наша формула опробати на њој. У Холандији ћемо од 8. до 11. јула имати прилике да се надмећемо са најбољим европским тимовима, као и да тестирамо границе нашег новог возила.

Након прошлогодишњих успешних квалификација за такмичење FS East, када смо услед недостатака финансијских средстава морали да одустанемо од одласка у Мађарску, тим Тенфоре Друмска Стрела ће ове године ипак бити део овог престижног надметања. Од 17. до 21. јула ће се наше возило такмичити на новој стази у Залаегерсегу. Ова нова тест стаза се сматра једном од најиновативнијих у Европи и свакако представља изазове за све Формула студент тимове. Велика нам је част што ће и наш тим имати прилику да буде део овог такмичења које је за кратко време успело да постави изузетно високе стандарде квалитета.

Осим за такмичење у Холандији и Мађарској, тим Тенфоре Друмска Стрела се и ове године квалификовао за такмичење у Италији на коме наступамо још од самог оснивања. Ипак, због организације и временских ограничења, овај пут нећемо наступати на стази Рикардо Палети у Варану, али се надамо да ћемо бројне успехе које смо бележили на њој ове године поновити, али овога пута у Асену и Залаегерсагу.

До јула и почетка сезоне Формула Студент такмичења, чланови тима настављају да вредно раде на изради новог возила. Пројектовање је завршено и полако се почиње са израдом. Први делови и материјали су већ стигли у нашу радионицу, а узбуђење код свих чланова расте из дана у дан. Надамо се да ћемо ове године лествицу наших успеха подићи још више и да ћемо оправдати поверење бројних спонзора, пријатеља пројекта као и свих људи који верују у овај тим!