Спонзорско вече поводом деветог рођендана Друмске Стреле

У уторак 26. новембра, у свечаној сали Машинског факултета, окупили су се бројни представници Универзитета у Београду, спонзори и пријатељи пројекта, колеге студенти као и алумни чланови, поводом прославе деветог рођендана првог српског Формула Студент тима, “Друмске Стреле”.

На самом почетку вечери, присутнима се обратио професор др Марко Милош, ментор и велики подржавалац тима Друмске Стреле. Он је истакао колико је поносан на залагање студената у тиму, и најавио да ће бити ментор Друмске стреле у наредних пет година. Похвалио је знање, ентузијазам и еуфорију студената који вредно раде девет година на пројекту, и захвалио се спонзорима који су препознали значај пројекта.

Marko Milos Mentor Drumske Strele
Професор др Марко Милош
(ментор тима)

Уследило је обраћање представника са Електротехничког факултета, проф. др Младена Терзића, ментора тима за електрично возило. Он је истакао значај активације студената са Електротехничког факултета, без којих овај подухват не би био могућ, као и све могућности које пружа израда електричног возила и простор за напредовање на овом, до сада недовољно истраженом пољу.

Marko Tomanovic Vodja Projekta
Марко Томановић
(вођа Ц тима)

Након тога, нови вођа тима за Ц возило, Марко Томановић, искористио је прилику да истакне да ове године тим Друмске Стреле броји 100 чланова, и осврнуо се на претходну сезону, током које су сви чланови тима имали прилику да много науче и увиде шта би требало унапредити у предстојећој сезони. Марко је споменуо успехе на такмичењима у Мађарској, и у Холандији, где је тим освојио пето место у дисциплини бизнис план, као и у Ријеци, где је постављен рекорд стазе и освојено прво место у Спринт трци, као и треће место за инжењерски дизајн.

Vodja E Projekta Bogdan Carapic
Богдан Чарапић
(вођа Е тима)

Богдан Чарапић, нови вођа тима за електрично возило, присетио се такмичења на стази Силверстон у Великој Британији где је тим освојио четврто место у укупном пласману у класи два, друго место у одбрани дизајна и пето место у анализи трошкова.

“Захваницу дугујемо и генералном спонзору који је протекле две године био уз нас, компанији Тенфоре, чија подршка нам је била од изузетне користи”, истакао је Марко, и изнео планове за наредну сезону, која обухвата унапређење формуле и развој на основу података из претходне сезоне.

Што се тиче наредне сезоне, замисао је да се ради истовремено на изради два возила, две формуле, први пут у историји тима.

На крају свечаности, додељене су захвалнице присутним спонзорима и пријатељима пројекта, као и представницима Универзитета у Београду. Након говора, приређен је коктел за све званице, где су имали прилику да се друже како са тренутним тако и са алумни члановима тима Друмска Стрела, и да у неформалнијем окружењу упознају младе људе чије залагање поставља тим на високе лествице.

Koktel nakon sponzorske veceri
Коктел након спонзорске вечери