Тенфор Друмска Стрела на Формула Студент симпозијуму

Чланови тима Тенфоре Друмска Стрела из Београда, присуствовали су Формула Студент Симпозијуму, који је крајем новембра одржан у Ђеру у Мађарској. 160 студената из 12 светских Формула Студент тимова сазнало је о занимљивостима из праксе пројектовања возила од чак 14 предавача. Током дводневног симпозијума који се састојао из предавања и радионица, чланови нашег тима имали су прилику да слушају савете врхунских инжењера запослених у Формула 1 тимовима или у великим светским аутомобилским компанијама.

Студенти су слушали предавања на тему дизајнирања и тестирања агрегата, аеродинамике, ослањања и начина пројектовања погона електро формуле. Неки од предавача од којих су студенти имали прилике да уче током три дана симпозијума били су алумни чланови Формула Студент тимова широм Европе, инжењери фирме Ауди и Формула 1 тима, али и судије са Формула Студент такмичења.

Студенти тима Тенфоре Друмска Стрела су на овом симпозијуму утврдили, али и унапредили своја знања из области аеродинамике и композита, а ова предавања су била идеална прилика за нове чланове тима, који тек треба да закораче у свет Формуле.  Између осталог имали су прилике да виде начине на које се у радионици Формуле 1 тестирају композити и да закључе да се ти начини не разликују много од оних које ми примењујемо у својој радионици.

Поред предавања, у склопу симпозијума одржане су и интерактивне радионице на којима су студенти могли да лично питају за савете око израде делова од композита, тестирања електронике, пројектовања система ослањања као и да чују из прве руке како изгледа радити у фирми која се бави производњом мотора који се користе у ауто-тркама.

Искуства са овог симпозијума су пре свега значајна због упознавања са начинима рада других тимова и одржавањем сарадње, као и због учења о раду најбољих светских инжењера у различитим областима ауто-индустрије, као што су Лука Марморини, Норберт Гацка, Пат Кларке, Сандор Клинг и многи други.