Тим Тенфоре Друмска Стрела представио ново возило

Формула Студент тим Тенфор Друмска Стрела представио је своје седмо возило, у понедељак, 11. јуна на Машинском факултету у Београду. Више од 700 људи присуствовало је откривању нове формуле, са којом ће наши студенти представљати Србију на престижним, Формула Студент такмичењима.

Ново возило је резултат рада 48 студената који чине овај тим, и који долазе са осам факултета Београдског универзитета, међу којима су Машински, Технолошко-металуршки, Електротехнички, Економски, Архитектонски и Математички факултет, Војна Академија и ФОН. Они су самостално испројектовали и израдили комплетно возило, са којим ће се ове године тркати у Италији и Чешкој.

Међу присутнима су се нашли представници државних институција, Ректората и Универзитета у Београду, пријатељи пројекта, стари чланови тима, као и поносни родитељи и пријатељи.

На почетку свечаности је приказан развојни пут Друмске Стреле, као и сви успеси и иновације представљене током седам година рада.

Присутнима се обратио декан Машинског факултета, проф. др Радивоје Митровић. Он је истакао да је овај пројекат „драгуљ“ и Београда и целе Србије, те да је ово прилика да студенти сопствене идеје претворе у реалност, обиђу свет и стекну изврсне компетенције да започну сопствени бизнис. Такође, присетио се и покојног ментора тима, проф. др Александра Вега и рекао „да смо свесни свега што је он за овај тим и промоцију Друмске Стреле урадио и бескрајно смо му захвални“. Још једном је нагласио сигурност у то да ће држава препознати важност овог пројекта и да ћемо добити подршку Владе Републике Србије.

Свечаном представљању је присуствовао и државни секретар Министарста просвете, науке и технолошког развоја, проф. др Владимир Поповић, који је у свом обраћању напоменуо да је основа свега ентузијазам студената, њихова енергија и упорност. Он је изразио мишљење да је Формула Студент пројекат који је покренуо лавину других пројеката на Универзитету у Београду. У име Министарста, захвалио се на постојању овог пројекта и рекао да ће наставити да га подржава, јер верује у његову светлу будућност о чему сведочи и присутност на самом догађају.

Тим Тенфор Друмска Стрела већ годинама има подршку професора Марка Милоша. Ове сезоне он је рад тима пратио кроз улогу ментора, што је за њега, како је и сам истакао, велика част. У дирљивом обраћању публици, он се присетио проф. др Александра Вега, и изразио захвалност, али и обавезу да после свега што је он урадио настави истим путем. Како је и сам пратио читаву сезону и учествовао у њој, рекао је да иза свега стоји невероватан труд за отелотворење инжењерског рада и доказа знања које студенти стичу на факултетима који учествују у овом пројекту. Уз ентузијазам који влада у тиму, верује да ћемо и даље постизати добре резултате.

Након видео снимка који је свима дочарао делић атмосфере сезоне 2018, присутнима се обратила и Миљана Стојановић, студент мастер студија на Технолошко-металуршком факултету, вођа тима Тенфоре Друмска Стрела. Она је искористила прилику да се захвали свим алумни члановима, професорима и спонзорима који нас подржавају већ годинама. Као један од најважнијих и најзанимљивијих догађаја сезоне, навела је генерално спонзорство компаније Тенфоре, која нам је пружила подршку и за ову и за наредну сезону.

Маркетинг менаџер платне институције Тенфоре, Ивана Јаковљевић, навела је да су брзина и сигурност две кључне речи њиховог пословања, и да је то оно у чему је тим Тенфоре Друмска Стрела најбољи. Захвалила се и родитељима и породици студената, који су поставили базу за овај успех, и професорима, који су исту надоградили. „Изненадили су нас својим идејама, амбицијом, трудом, знањем, креативношћу, и показали су да се у Србији може живети, успети, и бити међу најбољима у свету!“

48 чланова тима нашло се на бини, где их је публика поздравила громогласним аплаузом. Коначно, Друмску Стрелу 2018 открили су координатори тима, који су ове сезоне понели највећу одговорност, и који ће предводити тим на свим такмичењима.

За још утисака са представљања, погледајте уживо пренос догађаја на нашој facebook страници, или погледајте галерију: