Priprema za takmicenja

Припреме за квалификације на европска такмичења

Чланови тима се марљиво припремају за тестирање, чији исход ће нас квалификовати на нека од чак седам такмичења у сезони!

Како је јануар месец предвиђен за учење Правилника, који обухвата техничке захтеве, техничке регулативе, као и статичке и динамичке дисциплине, тим поред обавеза на факултету вредно учи и за предстојеће тестове.

Tim za bodove
Рачунање бодова

Током протекле недеље, 24. јануара, одржано је тестирање за квалификацију на такмичење у Шпанији, где су чланови Друмске Стреле показали захтевани ниво знања, а тест је уједно представљао припрему за наредно, целодневно тестирање.

Наиме, у петак 31. јануара са почетком у 11 часова, одржаће се тестови за квалификацију на такмичења у Италији, Холандији, Аустрији, Мађарској, Немачкој  и Чешкој, а чланови ће морати тачно да одговоре на низ питања из области механике, машинских елемената, отпорности материјала и конструкције.

Elektronika spremanje
Тим за електронику

Kako su elektronika i pogon jedan od najbitnijih segmenata električnog vozila, članovi tima će odgovarati na pitanja vezana za proračun mreža.

Како су електроника и погон један од најбитнијих сегмената електричног возила, чланови тима ће одговарати на питања везана за прорачун мрежа.

Након завршених тестова, следи рангирање на основу процента тачних одговора и времена потребног за решавање теста, а само неколицина најуспешнијих тимова ће се квалификовати на такмичења!

Већ почетком фебруара, након прелиминарних резултата, знаће се на којим такмичењима ће Друмска Стрела учествовати.