Почетак такмичарске сезоне 2022

Електрично возило Формула Студент тима Друмска Стрела добиће своју светску премијеру на стази у Холандији. Наши представници такмичиће се од 11.07. до 17.07. на стази у Ассену у Холаднији у статичким и динамичким дисциплинама раме уз раме са другим европским формула срудент тимовима.

Овогодишње возило надмашило је сва очекивања својим функцијама и изгледом. Аеродинамички део израђен од композитних материјала и најфинијих карбонских влакана крије батерију капацитета 5.2 Њ/х и 140 литијум полимерских „поуцх“ ћелија. Након 9 болида са мотором СУС, електрично возило са дометом 22 км било је изазов који се дао достићи. Возило се може похвалити снагом од 80кЊ, јединственим погоном на сва 4 точка – по један у сваком точку и са планетарним преносницима и торqуе вецторинг алгоритмом који пружа управљање моментом над сваким точком понаособ.

Све коришћене софтвере студенти су писали сами. Пре почетка такмичарске сезоне спроведена су вишенедељна испитивања у лабораторији ЦИАХ на Машинском факултету. Цео процес израде возила и на крају самог тестирања и покретања истог захтевао је безборој дана, али и ноћи рада у радионици. Чланови тима Друмске Стреле неизмерно су поносни да посао који су урадили у протеклих годину дана и надају се најбољим разултатима са такмичења.
Прво Српско електрично возило покренуто је 28. јуна на Видовдан на паркингу Машинског факултета. Овог лета од јула до септембра месеца Друмска Стрела ће потовати по Европи. Прва станица је Холаднија коју је наш тим посетио и 2019. године, затим следе Немачка, Мађарска и Хрватска. Преставници су своју пут започели 8. јула, а пред њима је дуго лето пуно напора и труда. Желимо им сву срећу и најбоље пласмане на сваком такмичењу!