Два возила на новим такмичењима у сезони 2020

Након успешно савладаних тестова и објављивања прелиминарних и коначних ранг листа, са поносом можемо да објавимо да се тим Друмска Стрела у сезони 2020 квалификовао на чак четир европска Формула Студент такмичења, у Италији, у Мађарској, у Холандији и у Немачкој!

Ове године, прво такмичење тима ће бити на стази Рикардо Палети у Варану, у периоду од 15. до 19. јула, када ће девето по реду возило са мотором са унутрашњим сагоревањем покушати да постави нове рекорде и заблиста на добро познатој стази на којој Друмска Стрела има дугу традицију и небројено успеха. Поносни смо што ће први пут у историји тима возило на електрични погон опробати своје перформансе на овој чувеној стази у Италији, и поставити лествицу за наредне сезоне.

Друмска Стрела на ФС Еаст 2019

Након такмичења у Италији, тим ће отићи у Мађарску на ФС Еаст које важи за једно од најдражих такмичења чланова Друмске Стреле, а ове сезоне ће тим тестирати перформансе возила почевши од 4. августа на једној од најиновативнијих тест стаза у Европи, чувеној Зала зони, стази у Залаегерсзегу. Стаза поседује традиционалне карактеристике тест стазе фокусиране на стабилност у вожњи, а са елементима инфраструктуре за истраживање и развој који су повезани са будућим возилима. Ова стаза омогућава испитивања и за електрична возила, међутим ове сезоне ће на такмичењу ФС Еаст Друмску Стрелу представљати возило са мотором са унутрашњим сагоревањем. Тим ће се надметати у статичким и динамичким дисциплинама, а надамо се да ће рекорди остварени претходне сезоне бити надмашени. Поред израде возила на којој се активно ради, чланови који су задужени за бизнис план се припремају за одбрану бизнис плана, који је прошле сезоне освојио седмо место.

Иако се тим Друмске Стреле квалификовао на такмичење Формула Студент у Холандији, ове сезоне возило са мотором са унутрашњим сагоревањем ипак неће возити у “Катедрали” моторспорта, на ТТ Циркут Ассену.

Међутим, много успеха желимо нашем првом електричном возилу, које ће се надметати и на такмичењу у Немачкој, на стази Хокенхајм у периоду од 17. до 23. августа!

Сада када се тим успешно квалификовао на такмичења, наставља се израда два нова возила, а одбројавање дана до почетка сезоне такмичења може да почне!