Dva vozila na novim takmičenjima u sezoni 2020

Nakon uspešno savladanih testova i objavljivanja preliminarnih i konačnih rang lista, sa ponosom možemo da objavimo da se tim Drumska Strela u sezoni 2020 kvalifikovao na čak četiri evropska Formula Student takmičenja, u Italiji, u Mađarskoj, u Holandiji i u Nemačkoj!

Ove godine, prvo takmičenje tima će biti na stazi Rikardo Paleti u Varanu, u periodu od 15. do 19. jula, kada će deveto po redu vozilo sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem pokušati da postavi nove rekorde i zablista na dobro poznatoj stazi na kojoj Drumska Strela ima dugu tradiciju i nebrojeno uspeha. Ponosni smo što će prvi put u istoriji tima vozilo na električni pogon oprobati svoje performanse na ovoj čuvenoj stazi u Italiji, i postaviti lestvicu za naredne sezone.

Drumska Strela na FS East 2019

Nakon takmičenja u Italiji, tim će otići u Mađarsku na FS East koje važi za jedno od najdražih takmičenja članova Drumske Strele, a ove sezone će tim testirati performanse vozila počevši od 4. avgusta na jednoj od najinovativnijih test staza u Evropi, čuvenoj Zala zoni, stazi u Zalaegerszegu. Staza poseduje tradicionalne karakteristike test staze fokusirane na stabilnost u vožnji, a sa elementima infrastrukture za istraživanje i razvoj koji su povezani sa budućim vozilima. Ova staza omogućava ispitivanja i za električna vozila, međutim ove sezone će na takmičenju FS East Drumsku Strelu predstavljati vozilo sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Tim će se nadmetati u statičkim i dinamičkim disciplinama, a nadamo se da će rekordi ostvareni prethodne sezone biti nadmašeni. Pored izrade vozila na kojoj se aktivno radi, članovi koji su zaduženi za biznis plan se pripremaju za odbranu biznis plana, koji je prošle sezone osvojio sedmo mesto.

Iako se tim Drumske Strele kvalifikovao na takmičenje Formula Student u Holandiji, ove sezone vozilo sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem ipak neće voziti u “Katedrali” motorsporta, na TT Circuit Assen-u.

Međutim, mnogo uspeha želimo našem prvom električnom vozilu, koje će se nadmetati i na takmičenju u Nemačkoj, na stazi Hokenhajm u periodu od 17. do 23. avgusta!

Sada kada se tim uspešno kvalifikovao na takmičenja, nastavlja se izrada dva nova vozila, a odbrojavanje dana do početka sezone takmičenja može da počne!