Рекапитулација такмичарске сезоне 2022

Такмичења представљају наш завршни И најзначајнији тест. На њима видимо да ли се наше идеје И сав рад који смо уложили у пројекат у претходних годину дана налазе на правом путу. Будући да смо ове године такмичења отишли са електро возилом, које не само да је прво електро возило израђено у Србији него и је и прво возило у Србији које је израђено од кар- бонских влакана значај је био неупоредиво већи.


Ове године квалификовали смо се на 4 европска такмичења у Немачкој, Холандији, Мадарској и Хрватској.

Прва станица Асен. Електро возило Друмске стреле је учествовало на свом првом такмичењу у Холандији. На жалост, због одређених техничких проблема који су се јавили при доласку у Холандију нисмо били у стању да се такмичимо, али је наше возило изазвало велико интересовање како код судија, тако И код других тимова управо због чињенице да је студентски тим тај који је израдио прву монокок шасију као и електро возило у Србији.

Само две недеље касније, Стрела се нашла и на Алпе Адриа такмичењу у Хрватској. Још једном смо добили потврду нашег рада проласком Механичког техничког прегледа, Техничког преледа за батерију као и Техничког прегледа за електронику. Као и на претходним, и овде је наше возило извазвало велико интересовање и поред колега из других тимова и саме судије су похвалиле како идеју и концепт возила, тако и само возило и његове карактеристике.

У августу, наша формула се такмичила и на светски познатој стази Хунгароринг. Успешно смо прошли Технички преглед акумулатора и Механички технички преглед. Чињеница на коју смо посебно поносни јесте то што су Батерија и БМС (баттерy манагемент сyстем) задовољили стандард такмичења. Ово нам је била значајна потврда нашег рада будући да је ово наше прво електро возило И да су целокупну електронику као И саму батерију у потпуности израдили студент.

Када све подвучемо, ово је била изузетно значајна година за нас. Покренули смо своје прво електро возило, учествовали на бројним такмичењима и добили потврду од судија и других тимова да је наш пројекат на правом путу.