Формула студент тим Друмска Стрела и компанија ЗФ Србија потписали уговор о генералном спонзорству

Задовољство нам је и част да објавимо да су тим Друмска Стрела и компанија ЗФ Србија потписали 5. новембра у свечаној Сали Машинског Факултета Универзитета у Беграду Уговор о Генералном спонзорству тима Друмска Стрела за период од 3 године. Церемонији потписивања уговора присуствовали су вођа тима Друмска Стрела, представници компаније ЗФ Србија као и представници Машинског Факултета у Београду. У добром расположењу, поред формалног договора учесника, размењене су позитивне поруке и заједничка визија будућности и успеха и истакнути амбициозни планови и циљеви младог тима заљубљеника у формулу.

  • Први пут након десет година постојања српски студентски тим поред формуле са мотором са унутрашњим сагоревањем пројектоваће и израдити и електричну формулу.
  • Оба возила биће презентована до краја фебруара 2021.
  • Подршка компаније ЗФ Србија амбициозном студентском тиму током 3 сезоне, поред обезбеђених финансијских средстава, подразумева и активну професионалну техничку и стручну подршку, менторство од стране искусних експерата из компаније као и приступ знању, вештинама, опреми и технологији којом компанија располаже и промоцију пројекта и тима.
  • ЗФ Србија, лидер у аутомобилској индустрији, води се иновацијама и визијом развоја електромобилности уз посебну подршку младим талентима, пројектантима и иноваторима кроз понуду радних места будућности и потенцијалом за глобалну каријеру.Оба возила биће презентована до краја фебруара 2021.Први пут након десет година постојања српски студентски тим поред формуле са мотором са унутрашњим сагоревањем пројектоваће и израдити и електричну формулу.

Уласком у 11 сезону, након активних припрема и рада и током пандемије цовид-19, као примарни циљ ове сезоне тим „Друмска Стрела“ дао је себи задатак да постави дугорочан и трајан систем, који ће бити фундаментална основа за даље генерације, да учврсти односе са спонзорима, пријатељима пројекта, домовима и факултетима чији су представници – Машинског, Електротехничког, Технолошко-метарлуршког, ФОН-а, Архитектонског, Економског факултета и Војне Академије.

Уговор су потписали испред компаније ЗФ Србија Директори Мицхаел Стауцх и Милан Грујић, и Богдан Чарапић, вођа тима Друмска Стрела.

На фотографији слева:
. Петар Петровић, Менаџер сектора за људске ресурсе, ЗФ Србија
. Egon Morgen, Менаџер сектора за истраживање и развој, ЗФ Србија
. Michael Stauch, Директор ЗФ Србија
. Милан Грујић  Директор ЗФ Србија
. Богдан Чарапић, Вођа тима Друмска Стрела, Студент Мастер студија МФУБ, модул за индустријско инжењерство

„Искрено ме радује да једна од водећих светских компанија у ауто индустији ЗФ, увиди потенцијал у студентима који раде на пројекту „Друмска Стрела“, и да уз њихову подршку и сарадњу наша идеја о изради прве електричне формуле постане реалност. Верујем да кроз овакве кораке, ова практична школа за младе спрске умове наставља да живи и ми настављамо да потврдјујемо статус највећег и најбољег студентског пројекта Београдског Универзитета.“ рекао је Богдан Чарапић.

Уз церемонију потписивања сви присутни разменили су честитке и актуелне позитивне поруке подршке, исказали задовољство досадашњом и будућом сарадњом и сигурност у остварење заједничких циљевима и развој нових могућности.

На фотографији слева:
. Богдан Чарапић, Вођа тима Друмска Стрела, Студент Мастер студија МФУБ, модул за индустријско инжењерство
. Egon Morgen, Менаџер сектора за истраживање и развој, ЗФ Србија
. Петар Петровић, Менаџер сектора за људске ресурсе, ЗФ Србија
. Милан Грујић  Директор ЗФ Србија
. Професор Доктор Радивоје М. Митровић, Декан МФУБ
. Michael Stauch, Директор ЗФ Србија
. Професор Доктор Марко Милош, Ментор тима и координатор менторског колегијума
. Професор Доктор Предраг Елек, Продекан за међународну сарадњу МФУБ

„Машински факултет је дом „Друмске Стреле“ од почетка пројекта. Веома се поносимо студентима, који, као чланови тима, на међународним такмичењима представљају Србију и Универзитет у Београду у најбољем светлу. Пројекат је веома значајан за студенте, јер имају прилику да знања стечена на факултету примене у изради једног реалног, али врло комплексног производа. Сада, када се од образовања очекује да подстиче иновативност, креативност и предузетничких дух, желимо да врхунским теоријским знањима додамо и практичне компетенције и тзв. „меке вештине“, које су у свету рада све више тражене. Радује ме да водеће светске компаније, као што је ЗФ, препознају факултете техничке групације као место где се образују врхунски инжењери и што у Србију долазе, не само са производњом него и са развојем. Управо у том домену видим простор за даље ширење сарадње са компанијом ЗФ.“ истакао је Декан Машинског факултета Универзитета у Београду, професор доктор Радивоје М. Митровић.