Zvezda Beograda 2016.

Udruženju Studentska tehnička takmičenja dodeljeno je priznanje Zvezda Beograda 2016, za projekat Drumska Strela. Priznanja su uručena 15.3.2017. u Svečanoj sali Starog dvora, u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Beograda.

Projekat Drumska Strela je jedan od devetnaest projekata podržanih od strane organizacionih jedinica Gradske uprave Grada Beograda, ali je jedinstven po svojoj veličini i misiji. U sezoni 2016, tim koji je brojao više od 40 studenata izradio je svoje peto vozilo, i otišao na tri takmičenja, u Italiji, Češkoj i Mađarskoj. Zabeležen je značajan rezultat u Italiji, gde je osvojeno treće mesto u klasi III, za koncept elektro-vozila. Drumska Strela 2016 predstavlja ogroman tehnološki iskorak, u svetlu korišćenja karbonskih vlakana pri izradi delova za formulu, i uzimajući u obzir da su studenti otvorili vrata široj upotrebi ovakvih kompozita u Srbiji.

Priznanje Zvezda Beograda 2016 je još jedna potvrda značaja ovakvog projekta, i kvaliteta koji se ogleda u znanju studenata koji u njemu učestvuju. U sezoni 2017, tim „Drumska Strela“ pravi šesto vozilo po redu, i očekuje još puno uspeha i nagrada ove, i sledeće godine!