Drumska Strela u doba korona virusa

U tami događaja koji su zadesili našu zemlju i ceo svet, a koji su nastali usled pandemije uzrokovane koronavirusom covid-19, sa žaljenjem vas obaveštavamo da su takmičenja na kojima je tim Drumske Strele trebalo da učestvuje, otkazana. 

Većina Formula Student takmičenja širom Evrope su otkazana. Među njima su i takmičenje u Nemačkoj koje je trebalo biti održano od 17. do 23. avgusta, kao i Formula Student East takmičenje u Mađarskoj, predviđeno za 4-9. avgust. Još uvek se razmatra mogućnost održavanja online takmičenja u statičkim disciplinama. 

“Nadamo se da će situacija sa pandemijom nestati do avgusta, ali pripreme koje se održavaju sad, tokom krize, moraju biti stopirane, a svaki student treba da se fokusira na svoje i zdravlje svojih prijatelja i porodice. Čak i ako ste u mogućnosti da pristupite vašim radionicama, preporučujemo vam da ne radite to. Izrada Formula Student vozila zahteva puno žrtvovanja, ali trenutno vaše vreme i trud treba uložiti u zaštitu sebe i ljudi oko vas. Brinite o sebi i drugima. Ostanite kod kuće, ostanite bezbedni.”, poručuje odbor za organizaciju takmičenja Formula Student East u Mađarskoj.

Fakulteti su zatvoreni, a svi sastanci se odvijaju na online platformama kojima članovi pristupaju iz topline svojih domova, pridržavajući se preporuka i mera Vlade Republike Srbije.

Ceo tim se veoma raduje nastavku rada na izradi oba vozila po okončanju nastale situacije. Velika nam je želja da prikažemo vozila na kojima aktivno radimo cele sezone i nadamo se da ćemo na kraju to i uspeti. Do tada, želimo svima da ostanete bezbedni i da se pridržavate saveta stručnjaka.