Nastavak uspešne saradnje sa kompanijom Mercedes Benz – Emil Frey

Formula Student tim „Drumska Strela“ i kompanija Mercedes Benz – Emil Frej Grupacija potpisali su Ugovor o nastavku saradnje, čime je potvrđena višegodišnja podrška radu i posvećenosti mladih talentovanih studenata okupljenih oko projekta daljeg razvoja i unapređenja prve električne formule u Srbiji.

        Ugovor su potpisali generalni direktor kompanije Mercedes Benz Emil Frej, g-din Štefan Voroš i predsednik udruženja Studentska tehnička takmičenja (STT) Bogdan Čarapić, koji obavlja i dužnost koordinatora Studentskog centra izvrsnosti.

        Potpisivanju ugovora u Svečanoj sali Mašinskog fakulteta prisustvovali su: dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Vladimir Popović, prodekan za nastavu prof. dr Marko Miloš, prodekan za naučno-istraživačku delatnost prof. dr Dragoslava Stojiljković, prodekan za finansije prof. dr Aleksandar Grbović, direktor prodaje i marketinga u kompaniji Mercedes Benz, g-din Milorad Ostojić, mentor našeg tima prof. dr Emil Veg, vođa Drumske Strele Boško Bajić, kao i brojni naši predstavnici i predstavnici ostalih studentskih timova okupljenih u Studentskom centru izvrnosti Mašinskog fakulteta.

        U svečanoj i prijateljskoj atmosferi, potpisnici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom, kao i budućom saradnjom s kompanijom Mercedes Benz Emil Frej koja je prepoznala značaj projekta „Drumska Strela“ i pokazala spremnost da dosadašnju uspešnu saradnju unapredimo i podignemo na viši nivo.

        Pre ceremonije svečanog potpisivanja ugovora, prisutne je pozdravio dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Vladimir Popović, koji je bio i prvi mentor našeg tima. On je izrazio zahvalnost kompaniji Emil Frej, na višegodišnjoj podršci Formula student timu i Mašinskom fakultetu. „Vaša kompanija godinama sarađuje s Mašinskim fakultetom u različitim segmentima, a posebno bih izdvojio saradnju sa Laboratorijom CIAH“, rekao je prof. Popović ocenivši da je podrška jedne takve renomirane kompanije, kao što je Mercedes Benz, veoma važna i za Formula Student tim i za Mašinski fakultet.

IMG_8278

        Dekan Mašinskog fakuteta je našim studentima čestitao na dosadašnjem uspešnom vođenju projekta Formula student u kojem, kako je naveo, učestvuju i studenti drugih fakulteta Univerziteta u Beogradu. „Čestitam svima i želim vam da s istim entuzijazmom i energijom kao i do sada nastavite da izgrađujete brend koji je pomalo prevazišao okvire Mašinskog fakulteta. Drumska Strela je prepoznata i kao tim Univerziteta u Beogradu i veoma je važno da tako ostane i u budućnosti“, poručio je prof. Popović.

        Generalni direktor kompanije Mercedes Benz – Emil Frej, g-din Štefan Voroš se zahvalio partnerima s Mašinskog fakulteta i članovima Drumske Strele na dosadašnjoj sradnji i izrazio zadovoljstvo što će ta kompanija i u narednom periodu imati priliku da zajedno s nama radi na inovativnim projektima.

„Vaš rad i posvećenost inovacijama su zaista inspirativni. Naša višegodišnja saradnja doprinela je da ostvarimo moto naše kompanije, koji se ogleda kroz podršku razvoju inženjerstva i nauke u Srbiji, a posebno kroz podršku razvoju mladih stručnjaka“, istakao je g-din Voroš i s tim u vezi dodao da kompanija Emil Frej ima programe za talentovane studente i realne pripreme za izazove koji ih očekuju u budućem profesionalnom životu.

        „Sve što smo videli na Svečanoj akademiji povodom 75-godišnjice Mašinskog fakulteta potvrđuje važnost naše odluke da podržimo projekat Drumska Strela“, istakao je g-din Voroš i članovima tima poželo uspešnu naredno sezonu. „Uverena sam da ćemo biti svedoci neverovatnih dostignuća kojima možemo da pariramo prestižnim svetskim fakultetima“, poručo je na kraju generalni direktor kompanije Mercedes Benz – Emil Frej.

Pristune je pozdravio i predsednik Udruženja Studentska tehnička takmičenja i korodinator Studentskog centra izvrnosti Bogdan Čarapić. On je ukazao na važnost studentskog angažovanja u projektima van okvira nastave.

        „Projekat „Drumska Strela“, kao i drugi studentski projekti u okviru Studentskog centra izvrsnosti predstavljaju mnogo više od studentske aktivnosti. To je način za stvaranje inovacija, unapređenje veština i razvoj znanj, van okvira standardnog obrazovanja. Kroz ovakve projekte, pored tehničkog znanja, studenti stiču i razvijaju veoma važne veštine, kao što su timski rad, kritičko razmišljanje i zajedničko pristupanje rešavanju inženjerskih problema. Sve to čini ih konkurentnijim na tržištu rada i spremnijim za nove inženjerske izazove u budućnosti.“, naveo je predsednik udruženja STT. Ukazao je i na značaj kohezije i saradnje timova u okviru Studentskog centra izvrnosti. „Timovi kao što su Beoavia, Robotoid, Konfluens i Drumska Strela rade zajedno, razmenjuju ideje i podržavaju jedni druge u postizanju zajedničkih ciljeva. Ova kohezija i saradnja su suštinski elementi našeg budućeg uspeha“, poručio je Bogdan Čarapić.

Vođa našeg tima Drumska Strela Boško Bajić je istakao da je rad na inženjerskim izazovima kao što je razvoj i izrada električne formula velika čast, ali i odlična motivacija za mlade talentovane ljude. „Znanje i iskustvo je ono što ostaje na samom kraju. Biti uključen u jedan ovakav projekat znači dati šansu mladim ljudima da se prihvate problema i izazova koji im drugačije ne bi bili dostupni“, rekao je on i zahvalio predstavnicima kompanije Mercedes Benz Emil Frej na dugogodišnjoj podršci projektu.

        „Hvala što ste članovima tima „Drumska Strela“ omugućili da uče i da se razvijaju. Uveren sam da će i buduće generacije, kao i mi, znati da prepoznaju prave prijatelje projekta i da će kroz kvalitetne ljude i veliku bazu znanja vratiti ono što je u projekat uloženo“, zaključio je na kraju Boško Bajić.