Nova formula na novim stazama u 2019!

Izuzetno smo ponosni što možemo da objavimo da se tim Tenfore Drumska Strela ove godine uspešno kvalifikovao na čak tri takmičenja – FS East u Mađarskoj, kao i na takmičenja koja se održavaju u Italiji i Holandiji.

Takmičenje Formula Student Netherlands je prvo u sezoni, na kom će naš tim debitovati u popularnoj Katedrali moto sporta – čuvenoj stazi u Asenu. Ova staza izgrađena još davne 1955. svake godine dočekuje najbolje motocikliste sveta na trkama Moto GP, Moto 2, Moto 3, kao i Svetskom superbajk šampionatu, a ovaj put će se i naša formula oprobati na njoj. U Holandiji ćemo od 8. do 11. jula imati prilike da se nadmećemo sa najboljim evropskim timovima, kao i da testiramo granice našeg novog vozila.

Nakon prošlogodišnjih uspešnih kvalifikacija za takmičenje FS East, kada smo usled nedostataka finansijskih sredstava morali da odustanemo od odlaska u Mađarsku, tim Tenfore Drumska Strela će ove godine ipak biti deo ovog prestižnog nadmetanja. Od 17. do 21. jula će se naše vozilo takmičiti na novoj stazi u Zalaegersegu. Ova nova test staza se smatra jednom od najinovativnijih u Evropi i svakako predstavlja izazove za sve Formula student timove. Velika nam je čast što će i naš tim imati priliku da bude deo ovog takmičenja koje je za kratko vreme uspelo da postavi izuzetno visoke standarde kvaliteta.

Osim za takmičenje u Holandiji i Mađarskoj, tim Tenfore Drumska Strela se i ove godine kvalifikovao za takmičenje u Italiji na kome nastupamo još od samog osnivanja. Ipak, zbog organizacije i vremenskih ograničenja, ovaj put nećemo nastupati na stazi Rikardo Paleti u Varanu, ali se nadamo da ćemo brojne uspehe koje smo beležili na njoj ove godine ponoviti, ali ovoga puta u Asenu i Zalaegersagu.

Do jula i početka sezone Formula Student takmičenja, članovi tima nastavljaju da vredno rade na izradi novog vozila. Projektovanje je završeno i polako se počinje sa izradom. Prvi delovi i materijali su već stigli u našu radionicu, a uzbuđenje kod svih članova raste iz dana u dan. Nadamo se da ćemo ove godine lestvicu naših uspeha podići još više i da ćemo opravdati poverenje brojnih sponzora, prijatelja projekta kao i svih ljudi koji veruju u ovaj tim!