PREDSTAVLJANJE DRUMSKE STRELE 2017.

Formula Student tim Drumska Strela predstaviće novo vozilo u ponedeljak 29. maja, u 18 časova, u amfiteatru A Mašinskog fakulteta.

Najzahtevniji studentski projekat, vođen od početka do kraja sezone isključivo od strane studenata, realizovan je već sedmu godinu zaredom.

Drumska Strela 2017 je šesta formula koju je isprojektovao i napravio tim studenata Univerziteta u Beogradu. Ove godine u timu ima preko 50 studenata, koji već 7 meseci rade na izradi novog vozila. Tim je ove godine reorganizovan, a ciljevi koji su postavljeni na početku sezone do sada su uspešno realizovani. U odnosu na prethodnu godinu, napravljena su značajna poboljšanja na sistemu oslanjanja, ergonomiji vozača, smanjena je masa vozila i spušteno je težište.

Trenutno je u toku izrada i sklapanje delova, a rezultat višemesečnog rada tima biće vidljiv već krajem maja, kada će formula biti svečano predstavljena pred predstavnicima Univerziteta i fakulteta, profesorima, prijateljima projekta, alumni članovima, roditeljima, prijateljima, kao i svim zainteresovanim posetiocima i ljubiteljima auto-moto sporta.

Takođe, pozivamo i sve studente koji žele da se bolje upoznaju sa ovim projektom, kako bi iz prve ruke videli kako izgleda ostvarenje sna i za šta su studenti sposobni nakon samo jedne sezone u Drumskoj Streli !

Naravno, nakon predstavljanja nas očekuje još puno rada, testiranja i priprema za takmičenja, put za Italiju, Češku i Nemačku, a velika turneja Drumske Strele 2017 počinje 29. maja u 18 časova!

Budite među prvima koji će videti formulu koje će se trkati na stazama Formule 1 i predstavljati Srbiju na najprestižnijem svetskom inženjerskom takmičenju, Formula Student!