Tri takmičenja ove godine

Formula Student tim Drumska Strela kvalifikovao se za tri takmičenja koja će biti održana u Italiji, Češkoj i Nemačkoj.

Prvo takmičenje će biti održano od 19. do 23. jula u mestu Varano de’ Melegari u Italiji. Ovo će biti peti nastup našeg tima na stazi Rikardo Paleti (Riccardo Paletti), za koje nas vežu tradicionalno dobra atmosfera i druženje. Prvi naš zapaženiji rezultat iz 2013. godine dogodio se upravo na ovoj stazi, kada smo zauzeli 10. mesto od ukupno 43 tima.

Sledeće takmičenje održaće se u Češkoj od 2. do 5. avgusta. Autodrom Most je takođe staza poznata našem timu, upamćena po najvećem uspehu iz sezone 2015, kada je osvojeno 4. mesto u najtežoj disciplini, trci izdržljivosti.

Ubrzo nako Češke, Drumska Strela se seli u Nemačku, na poslednje, ali najbitnije takmičenje, koje se svake godine održava na stazi u Hokenhajmu! Tamo će se od 8. do 13. avgusta okupiti 130 timova iz celog sveta. Hokenhajm je poznat po održavanju prestižnih auto-moto sportskih takmičenja, a Formula Student nije izuzetak. Kao najzahtevnije takmičenje po pitanju konkurencije, ali i po kriterijumima sudija, Formula Student Germany predstavlja jedan od najvećih izazova za Drumsku Strelu.