Priznanje „Korak u budućnost“ za mlade inovatore

Tim „Drumska Strela“ nagrađen je specijalnim priznanjem  „KORAK U BUDUĆNOST“ za mlade inovatore, kao jedan od najuspešnih učesnika 64. Međunarodnog sajma tehnike i tehnoloških dostignuća.

Dušanu Opsenici, koordinatoru projekta „Drumska strela“ priznanje je uručio predsednik stručnog žirija Beogradskog sajma, prof. dr Kosta Jovanović. Stručni žiri radio je u sastavu: prof. dr Kosta Jovanović, prof. dr Lazar Saranovac, prof. dr Petar B. Petrović, prof. dr Nenad Mitrović, prof. dr Dragan Povrenović, prof. dr Vesna Radojević i Dragan Satarić.

Svečanosti u upravnoj zgradi Beogradskog sajma prisustvovali su dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Vladimir Popović, prodekan za naučno istraživački rad Mašinskog fakulteta, prof. dr Dragoslava Stojiljković, predsednik Udruženja studentska tehnička takmičenja Bogdan Čarapić, kao i članovi formula tima.

Dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Vladimir Popović je izrazio zadovoljstvo što je stručni žiri ovogodišnjeg Sajma tehnike posebnim priznanjem nagradio mlade i talentovane studente. „Rad i usavršavanje studenata kroz ovakve projekte predstavlja budućnost. Mašinski fakultet će svakako ovakav način organizacije rada širiti, jer to je prilika za studente da steknu neka nova znanja i socijalne veštine koje ne mogu da dobiju tokom studija. S druge strane, budući stručnjaci koji učestvuju u ovakvim i sličnim projektima imaju prednost prilikom zaposlenja“, istakao je prof. Popović.

„Ova nagrada je definitivno veliki podstrek i veliki „vetar u leđa“ da je naš rad i sam projektat prepoznat. Istovremeno, to nas obavezuje da idemo „korak napred“ i da sledeće godine ponovo budemo među najboljima“, rekao je Dušan Opsenica, inače, student Mašinskog fakulteta u Beogradu.