У корак са напретком технологије

„Друмска Стрела”, први српски Формула студент тим, свечано ће представити своју прву формулу на електрични погон, у четвртак, 16. децембра, на Машинском факултету у Београду.

 

Иза нас је преко 20 такмичења са 9 возила са СУС мотором, а у сезони 2022 званично постајемо тим који израђује возило на електрични погон.

Препознатљиви модел СУС мотора до сада је био основа сваког нашег тркачког болида. Међутим, са развојем технологије и саме свести о предности возила на електрични погон одлучили смо да постанемо први тим студената у Србији који ће направити формулу са електричним погоном.

Идеја Е возила у тиму јавила се давне 2017. године, али до сада није било прилике да се она реализује. Од ове године званично и једино возило које ће студенти израђивати биће електрично возило. Савремена технологија била је изазов, али је визија остварена. Уз много труга чланови су успели да у дело спроведу идеју о возилу будућности које ћете моћи да видите и подржите 16. децембра на свечаном представљању електричног возила Друске Стреле на Машинском факултетау у амфитеатру А.

Позивамо све љубитеље формуле 1, аутомобилизма и аутоиндустрије да у четвртак, 16. децембра, у 18 часова, за када је најављено представљање возила на Машинском факултету, својим присуством подрже тим младих талентованих студената