U korak sa napretkom tehnologije

„Drumska Strela”, prvi srpski Formula student tim,  svečano će predstaviti svoju prvu formulu na električni pogon, u četvrtak, 16. decembra, na Mašinskom fakultetu u Beogradu. 

 

Iza nas je preko 20 takmičenja sa 9 vozila sa SUS motorom, a u sezoni 2022 zvanično postajemo tim koji izrađuje vozilo na električni pogon.

Prepoznatljivi model SUS motora do sada je bio osnova svakog našeg trkačkog bolida. Međutim, sa razvojem tehnologije i same svesti o prednosti vozila na električni pogon odlučili smo da postanemo prvi tim studenata u Srbiji koji će napraviti formulu sa električnim pogonom.

Ideja E vozila u timu javila se davne 2017. godine, ali do sada nije bilo prilike da se ona realizuje. Od ove godine zvanično i jedino vozilo koje će studenti izrađivati biće električno vozilo. Savremena tehnologija bila je izazov, ali je vizija ostvarena. Uz mnogo truga članovi su uspeli da u delo sprovedu ideju o vozilu budućnosti koje ćete moći da vidite i podržite 16. decembra na svečanom predstavljanju električnog vozila Druske Strele na Mašinskom fakultetau u amfiteatru A.

Pozivamo sve ljubitelje formule 1, automobilizma i autoindustrije da u četvrtak, 16. decembra, u 18 časova, za kada je najavljeno predstavljanje vozila na Mašinskom fakultetu, svojim prisustvom podrže tim mladih talentovanih studenata