Спонзорско Вече

У четвртак 4. Новембра чланови тима Друмска Стрела дочекаће своје потенцијалне спонзоре и пријатеље будућег Е пројкта у просторијама Машинског факултета. Почетак нове такмичарске сезовне обележиће спонзорско вече у присуству највишег представништва Машинског и других факултета Универзитета у Београду. Поред сумирања утисака и разултата за протеклу сезону, доделе посебних признања и захвалница менторима, пријатељима и генерланом спонзову, млади инжењери представиће нови Е пројекат. Ново електрично возило по први пут ове сезоне браниће боје Србије и име првог српског формула студент тима на светским стазама.

Протекле сезове овај тим се такмичио са Ц возилом и то на стазама легендарног Ред Булл Ринга у Аустрији, Хунгароринга у Мађарској и у Хрватској.

На ФС Аустриа такмичењу учестововали су у статичким и динамичким дисциплинама. У АутоX дисциплини остварили су завидан резултат заузевши 11. место и тиме оставили иза себе 14 других тимова. Сам пласман на овако престижно такмичење велики је успех, возило се у режиму свог нормалног рада показало као конкурентно и у складу са ригорозним правилима елитног ФС Аустриа такмичења прошло технички преглед.

На такмичењу у Мађарској возачи су показали своју брзину на егресс тесту брзе и безбедне евакуације из возила. Изузетан разултат у Цост анд Мануфацтуринг – статичкој дисциплини где је тим заузео чак 10. од 24. места. Одбрана бизнис плана прошла је више него успешно – од 24 учесника наш тим се нашао међу 10 најбољих. Другог дана уследио је тилт тест који је успешно положен. Овогодишње возило испунило је све до тада задате задатке, а такмичарски дан завршили смо успешном одбраном десигн-а возила.

На трећем по реду такмичењу ове сезоне – ФС Алпе Адриа у Хрватској тим је другог дана успешно „зарадио“ наранџасти стикер за положен технички преглед. У Цост дисциплини освојили су запажене резултате заузевши чак друго место. Презентације и одбране бизнис плана и десигн-а возила крунисане су 11. и 7. местом испред 15 осталих учесника, а у укупном пласману Друмска Стрела нашла се међу 10 најбољих.

Главне вредности које се већ годинама негују у овом тиму јесу пре свега оданост и посвећеност. Томе може посведочити преко 90.000 уложених радних сати, преко 3000 израђених делова на којима су радили искључиво студенти уз несебичну помоћ људи који су својим саветима, неопходним алатом и знањем увек пристизали у помоћ. Посебна захвалност дугује се генералном спонзору тима ЗФ Србија који ће и ове година наставити да подржава младе инжењере. Уз додатну помоћ старих, а надамо се и нових пријатеља након спонзорске вечери, тим Друмске стреле наставиће великом брзином да се креће ка новим запаженим резултатима