Sponzorsko Veče

U četvrtak 4. Novembra članovi tima Drumska Strela dočekaće svoje potencijalne sponzore i prijatelje budućeg E projkta u prostorijama Mašinskog fakulteta. Početak nove takmičarske sezovne obeležiće sponzorsko veče u prisustvu najvišeg predstavništva Mašinskog i drugih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Pored sumiranja utisaka i razultata za proteklu sezonu, dodele posebnih priznanja i zahvalnica mentorima, prijateljima i generlanom sponzovu, mladi inženjeri predstaviće novi E projekat. Novo električno vozilo po prvi put ove sezone braniće boje Srbije i ime prvog srpskog formula student tima na svetskim stazama.

Protekle sezove ovaj tim se takmičio sa C vozilom i to na stazama legendarnog Red Bull Ringa u Austriji, Hungaroringa u Mađarskoj i u Hrvatskoj.

Na FS Austria takmičenju učestovovali su u statičkim i dinamičkim disciplinama. U AutoX disciplini ostvarili su zavidan rezultat zauzevši 11. mesto i time ostavili iza sebe 14 drugih timova. Sam plasman na ovako prestižno takmičenje veliki je uspeh, vozilo se u režimu svog normalnog rada pokazalo kao konkurentno i u skladu sa rigoroznim pravilima elitnog FS Austria takmičenja prošlo tehnički pregled.

Na takmičenju u Mađarskoj vozači su pokazali svoju brzinu na egress testu brze i bezbedne evakuacije iz vozila. Izuzetan razultat u Cost and Manufacturing – statičkoj disciplini gde je tim zauzeo čak 10. od 24. mesta. Odbrana biznis plana prošla je više nego uspešno – od 24 učesnika naš tim se našao među 10 najboljih. Drugog dana usledio je tilt test koji je uspešno položen. Ovogodišnje vozilo ispunilo je sve do tada zadate zadatke, a takmičarski dan završili smo uspešnom odbranom design-a vozila.

Na trećem po redu takmičenju ove sezone – FS Alpe Adria u Hrvatskoj tim je drugog dana uspešno „zaradio“ narandžasti stiker za položen tehnički pregled. U Cost disciplini osvojili su zapažene rezultate zauzevši čak drugo mesto. Prezentacije i odbrane biznis plana i design-a vozila krunisane su 11. i 7. mestom ispred 15 ostalih učesnika, a u ukupnom plasmanu Drumska Strela našla se među 10 najboljih.

Glavne vrednosti koje se već godinama neguju u ovom timu jesu pre svega odanost i posvećenost. Tome može posvedočiti preko 90.000 uloženih radnih sati, preko 3000 izrađenih delova na kojima su radili isključivo studenti uz nesebičnu pomoć ljudi koji su svojim savetima, neophodnim alatom i znanjem uvek pristizali u pomoć. Posebna zahvalnost duguje se generalnom sponzoru tima ZF Srbija koji će i ove godina nastaviti da podržava mlade inženjere. Uz dodatnu pomoć starih, a nadamo se i novih prijatelja nakon sponzorske večeri, tim Drumske strele nastaviće velikom brzinom da se kreće ka novim zapaženim rezultatima