Veliko interesovanje medija za prvi električni bolid „Drumske strele“

Prvo trkačko vozilo na električni pogon, delo Formula student tima „Drumska strela“, privuklo je veliku pažnju domaće javnosti. Predstavljanje prvog „vozila budućnosti“ u Srbiji, koje je održano u četvrtak, 16. decembra, pratili su i brojni beogradski mediji.

 

Reportažu o prvoj srpskoj elektirčnoj formuli objavio je i RTS u Jutarnjem dnevniku.

 

 

„DIM na bini amfiteatra podiže škripa guma. Zastor se sklanja i svetlost otkriva prvi električni bolid ikada napravljen u Srbiji. Za srpski Formula tim „Drumska strela“ Nova godina već je stigla sa ovim momentom. I to u njihovoj kući. Na Mašinskom fakultetu“, navodi se u reportaži Večernjih novosti.

„Neverovatan podvig srpskih studenata- Drumska strela, prva formula na struju“, naslov je teksta koji objavljuje portal Glas javnosti i navodi da je na projektu radilo 100 studenata Mašinskog, Elektrotehničkog, Arhitektonskog, Tehnološko-metalurškog, Fakulteta organizacionih nauka, kao i studenti Vojne akademije i Fakulteta dramskih umetnosti.

U reportaži „ Predstavljena prva srpska električna formula“ beogradski dnevni list Danas navodi da je glavna inovacija na vozilu monokok šasija napravljena od karbonskih vlakana, što doprinosi poboljšanju aerodinamičkih i dinamičkih performanski vozila.

U tekstu pod naslovom „Od sada Drumska strela ide i na struju“, portal Nova ekonomija piše da „vozilo sa novom litijum-jonskom baterijom dostiže brzinu od 100 kilometara na sat za manje od tri sekunde“.

O ovom događaju izvestili su i portali TV B92 , Sport klub, 24vesti, Biznis, a predstavnici „Drumske strele“ bili su gosti Jutarnjeg programa RTS-a, TV N1, TV Vesti, a portal „Ekapija“ preneo je kompletan tekst ovom događaju sa sajta Mašinskog fakulteta.