Достигнућа на крају сезоне 2021

Назире се крај још једној такмичарској сезони форуле Студент. Ове године точкови Друмске Стреле котрљали су се стазама легендарног Ред Булл Ринга у Аустрији, Хунгароринга у Мађарској и у Хрватској.

На ФС Аустрија такмичењу учестововали смо у статичким и динамичким дисциплинама. Судијама, које су запослени компанија – лидера аутомобилске индустрије, чланови нашег тима представили су дизајн возила као и трошкове укључене у процес креирања нешег возила. Због проблема на техничком прегледу прескочили смо аццелератион и скидпад дисциплине, али смо стигли да учествујемо у АутоX дисциплини где смо остварили завидан резултат заузевши 11. место, као и у трци издржљивости где је вазило направило чак 6 кругова.
Сам пласман на овако престижно такмичење сматра се успехом. Изузетно смо задовољни што се возило у режиму свог нормалног рада показало као компетативно. Такође поносни смо на чињеницу што је наше возило у складу са ригорозним правилима елитног ФС Аустриа такмичења прошло технички преглед.

Доласком у Мађарску обавили смо пре-сцрут успешно. Успрешно смо прошли сцрутинееринг , а наши возачи показали су своју брзину на егресс тесту. Изузетно смо поносни на Цост анд Мануфацтуринг – статичку дисциплину где се наш тим одлично пласирао заузевши чак 10. место. Одбрана бизнис плана прошла је више него успешно – наш тим се и ту нашао међу 10 најбољих.

Другог дана уследио је тилт тест који је успешно положен. Овогодишње возило испунило је све до тада задате задатке, а такмичарски дан завршили смо успешном одбраном десигн-а возила.

Остали дани такмичења били су јако изазовни за наш тим. Поред адекватног возила које је положило сцрутинееринг код судија, имали смо великих напора да превазиђемо техничке проблеме због којих ће Хунгароринг морати да се стрпи до следеће сезоне да осети врелину гума Друмске Стреле.

Наше треће по реду такмичење ове сезоне била је ФС Алпе Адриа у Хрватској. Након првог прегледа и сугестија судија о неколико ставки на возилу које су требале да се исправе или побољшају, наш тим је напорно радио и другог дана успешно „зарадио“ наранџасти стикер за положен сцрутинееринг. У Цост дисциплини освојили смо запажене резултате заузевши чак друго место. Презентације и одбране бизнис плана и десигн-а возила крунисане су 11. и 7. местом, а у укупном пласману Друмска Стрела нашла се међу 10 најбољих.

Свесни да овогодишњи састав тима Друмске Стреле чине претежно млади инжењери у успону увидели смо своје недостатке и пропусте. Овогодишња сезона је била доста изазовна након великих промена које су се десиле у годину дана паузе. Пре свега морална побела и лекција – корак ближе квалитенијем раду и бољем возилу.

Из приложених резултата може се увидети колико су сами чланови тима били вешти при одабиру најповољнијих материјала и делова, а технични проблеми су ти који се уз такво знање и овогодишње искуство јако брзо превазилазе.