Sponzorsko veče povodom devetog rođendana Drumske Strele

U utorak 26. novembra, u svečanoj sali Mašinskog fakulteta, okupili su se brojni predstavnici Univerziteta u Beogradu, sponzori i prijatelji projekta, kolege studenti kao i alumni članovi, povodom proslave devetog rođendana prvog srpskog Formula Student tima, “Drumske Strele”.

Na samom početku večeri, prisutnima se obratio profesor dr Marko Miloš, mentor i veliki podržavalac tima Drumske Strele. On je istakao koliko je ponosan na zalaganje studenata u timu, i najavio da će biti mentor Drumske strele u narednih pet godina. Pohvalio je znanje, entuzijazam i euforiju studenata koji vredno rade devet godina na projektu, i zahvalio se sponzorima koji su prepoznali značaj projekta.

Marko Milos Mentor Drumske Strele
Profesor dr Marko Miloš
(mentor tima)

Usledilo je obraćanje predstavnika sa Elektrotehničkog fakulteta, prof. dr Mladena Terzića, mentora E tima. On je istakao značaj aktivacije studenata sa Elektrotehničkog fakulteta, bez kojih ovaj poduhvat ne bi bio moguć, kao i sve mogućnosti koje pruža izrada električnog vozila i prostor za napredovanje na ovom, do sada nedovoljno istraženom polju.

Marko Tomanovic Vodja Projekta
Marko Tomanović
(vođa C tima)

Nakon toga, novi vođa tima za C vozilo, Marko Tomanović, iskoristio je priliku da istakne da ove godine tim Drumske Strele broji 100 članova, i osvrnuo se na prethodnu sezonu, tokom koje su svi članovi tima imali priliku da mnogo nauče i uvide šta bi trebalo unaprediti u predstojećoj sezoni. Marko je spomenuo uspehe na takmičenjima u Mađarskoj, i u Holandiji, gde je tim osvojio peto mesto u disciplini biznis plan, kao i u Rijeci, gde je postavljen rekord staze i osvojeno prvo mesto u Sprint trci, kao i treće mesto za inženjerski dizajn.

Vodja E Projekta Bogdan Carapic
Bogdan Čarapić
(vođa E tima)

Bogdan Čarapić, novi vođa tima za električno vozilo, prisetio se takmičenja na stazi Silverston u Velikoj Britaniji gde je tim osvojio četvrto mesto u ukupnom plasmanu u klasi dva, drugo mesto u odbrani dizajna i peto mesto u analizi troškova.

“Zahvanicu dugujemo i generalnom sponzoru koji je protekle dve godine bio uz nas, kompaniji Tenfore, čija podrška nam je bila od izuzetne koristi”, istakao je Marko, i izneo planove za narednu sezonu, koja obuhvata unapređenje formule i razvoj na osnovu podataka iz prethodne sezone.

Što se tiče naredne sezone, zamisao je da se radi istovremeno na izradi dva vozila, dve formule, prvi put u istoriji tima.

Na kraju svečanosti, dodeljene su zahvalnice prisutnim sponzorima i prijateljima projekta, kao i predstavnicima Univerziteta u Beogradu. Nakon govora, priređen je koktel za sve zvanice, gde su imali priliku da se druže kako sa trenutnim tako i sa alumni članovima tima Drumska Strela, i da u neformalnijem okruženju upoznaju mlade ljude čije zalaganje postavlja tim na visoke lestvice. 

Koktel nakon sponzorske veceri
Koktel nakon sponzorske večeri