Sponzorsko veče

U ponedeljak 27. novembra, u svečanoj sali Mašinskog fakulteta, Drumska Strela je proslavila sedmi rođendan! Svečanosti koja je upriličena ovim povodom prisustvovali su sponzori, predstavnici državnih institucija, prijatelji tima i alumni članovi.

Na samom početku, obratio se dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Radivoje Mitrović. Kratkom retrospektivom prošle sezone, pohvalio je uspehe i ostvareni napredak formulaša, i izrazio želju da se tako i nastavi. 

Nakon dekana za mikrofon je stao vođa tima za sezonu 2017, Strahinja Zdravković. Strahinja je okupljenima pokušao da približi kako je izgledao put formule tokom prošle sezone. Takođe, prisutni su imali prilike da pogledaju video snimke sa takmičenja u Češkoj i Nemačkoj, koji su verovatno najbolje dočarali atmosferu sa takmičenja. Nakon toga, Strahinja se u ime celog tima još jednom zahvalio svim sponzorima na podršci, bez kojih realizacija projekta u sezoni 2017 ne bi bila moguća.

Za sve ove godine, tim je imao veliku podršku svog mentora, pokojnog prof. dr Aleksandra Vega. Posebno emotivan bio je trenutak uručivanja plakete članovima njegove porodice. Tim je ovim putem želeo još jednom da izrazi zahvalnost za njegov ogroman doprinos i posvećenost koju nam je pružio, kao i da poruči da će nastaviti da primenjuje svo stečeno znanje i preneto iskustvo.

Ono što je posebno interesovalo naše goste jeste šta će se to dešavati u novoj sezoni. Vođa tima za sezonu 2018, Miljana Stojanović, obratila se prisutnima i predstavila plan kojim će se Drumska Strela voditi ove godine. Projektovanje se privodi kraju, tim se uveliko priprema za kvalifikacione testove za najprestižnija takmičenja širom Evrope, a planirano je da izrada vozila bude gotova krajem aprila sledeće godine. To takođe ostavlja dovoljno vremena za testiranja i ispitivanje pouzdanosti vozila, što jeste jedan od glavnih ciljeva.

Miljana je iskoristila ovu priliku da predstavi novog mentora tima, prof. dr Marka Miloša. Profesor je inače dugogodišnji prijatelj ovog tima, koji je rado prihvatio novu dužnost i rekao da mu je čast da bude deo Drumske Strele.

Konačno, usledila je dodela zahvalnica. Tim Drumska Strela je u prošloj sezoni imao veliku podršku i Tehnološko-metalurškog fakulteta, na kom su izrađeni mnogi delovi za vozilo. Zahvalnica TMF-u uručena je dekanu, prof. dr Đorđu Janaćkoviću. Takođe, tu su bili i predstavnici Univerziteta u Beogradu, u ime kog se Drumska Strela takmiči širom Evrope. Izuzetnu čast imali su i zlatni sponzori ovog tima, kojima je vođa tima za sezonu 2017 uručio ramove sa zahvalnicama. Zatim su zahvalnice uručene i okupljenim srebrnim sponzorima, bronzanim sponzorima, kao i prijateljima projekta.

Nakon ove kratke svečanosti, usledio je koktel za sve zvanice, na kojem su imali priliku da se druže sa članovima tima Drumska Strela, da se ostvare nova, i obnove neka stara poznanstva. Ovaj nezvanični deo protekao je u razgovorima o uspešnoj prethodnij saradnji i dogovorima za nastavak mnogih, čemu se veoma radujemo.

Hvala svima koji su izdvojili svoje vreme i sa nama proslavili rođendan tima. Radujemo se budućim radosnim prilikama za okupljanje!