Springer – za svetlu budućnost inženjera

Sezona 2017 polako ostaje za nama, ali pamtimo je po značajnim dešavanjima koja su je obeležila. Na takmičenjima smo stekli ogromno iskustvo, ali i nova prijateljstva, koja su dragocena za budućnost našeg tima.

Saradnja sa Springer-om jedno je od tih. Već poznat po tome da podržava istraživačku i naučnu zajednicu, ovaj priznati svetski izvdavač u čijem opusu se nalaze dela čak 200 Nobelovaca, prepoznao je želju za stalnim usavršavanjem našeg tima te nam je poklonio pet sjajnih knjiga koje će uvećati naše znanje iz oblasti mašinstva i auto-industrije.

The Finite Element Method and Applications in Engineering Using ANSYS – pomoći će nam da analiziramo inženjerske probleme sa kojima se susrećemo koristeći napredni ANSYS program. S obzirom na prirodu problema u Formula Student projektima, ANSYS predstavlja moćno sredstvo za rešavanje istih, i koriste ga svi podtimovi.

Reverse Engineering – naučiće nas sve o procesu otkrivanja tehnološkh principa objekta ili komponenti kroz analizu njegove strukture i funkcije. Na formuli postoji puno delova koje je neko pre vas isprojektovao, zar ne? Potrebno je shvatiti suštinu koja se krije iza dizajna tog dela kako bi se on unapredio.

Particulate Composites – uvodi nas u svet kompozita do samih detalja iz inženjerstva materijala. Cilj je da nastavimo da usavršavamo primenu kompozita na našem vozilu i izradu delova od istih.

Bosch Automotive Electrics and Automotive Electronics – sveobuhvatni vodič o automobilskoj elektrici i elektronici najviše je obradovao naš tim za Elektroniku. Oni će ove sezone svoj rad dobrim delom usmeriti na praćenje standarda koji važe u automobilskoj industriji i na taj način poboljšati već postojeće sisteme na vozilu, i provereno uvoditi neke nove.

Vehicle Dynamics – detaljan opis dinamike automobila. Teško je zamisliti bolji poklon za Formula Student tim. Knjiga je veoma detaljna, predstavlja modele različite kompleksnosti, i fokusira se na validaciju rezultata dobijenih simulacijama, i dobijanje matematičkih modela za vozila.

Springer je dao svoj doprinos napretku ovog projekta, i nadamo se da će se naša uspešna saradnja nastaviti! Sada, treba prostudirati sav materijal i primeniti znanje na nove ideje i zadatke! Počeli smo!